Iedere maand komt er een foto bij op deze pagina
met als thema :
"Foto van de maand"

 

Een foto gekozen uit een reeks foto's , genomen tijdens deze maand.

  2018  
 
Januari Februari

Abnormaal hoge temperaturen en slechts 1 vorstdag.
Januari was een uitzonderlijk sombere en abnormaal warme maand voor Ukkel.
Grijze maand met veel , veel .... regen. Veel "verzopen" akkers en weilanden.
Foto: Zevergem - Vredespad - Dode arm van de Schelde

Na een 'zacht' begin van de maand kregen we de laatste week af te rekenen met een "polaire vortex".
Een ijsweek met temperaturen onder nul, zowel overdag als 's nachts.Dit met een pittige ijswind uit het noorden. Op de laatste dag van deze korte maand noteerde de KMI de koudste 28 februaridag . Vele meren, vijvers, .... lagen dan hoedanook dichtgevroren. Foto : Provinciaal Domein - Wachtebeke

 
Maart April
Wilgenkatjes verschijnen al vroeg in het voorjaar aan de wilg. Salix of wilg staat symbool voor nieuw leven. Maar dat kan de populariteit van de wilgenkatjes niet verklaren. Het hoge knuffelgehalte misschien wel.Traditioneel zijn de wilgentakken vooral populair tijdens Kerst en Pasen.De katjes leveren namelijk massaal veel nectar en stuifmeel waaraan de vroeg vliegende insecten zoals enkele dagvlinders maar vooral zandbijen en andere solitaire bijen, zweefvliegen zich tegoed doen.

Een warme aprilmaand met 5 "zomerdagen" met temperaturen boven de 25°C. Verscheidene 'dagrecords' werden verbroken door de hoge temperaruren. Een abnormale aprilmaand.De natuur wist het niet waar het had. Op een week tijd kwam de natuur tot leven, met prachtige bloesems en bloemenpracht.
Foto : Miseriebocht Beernem

 
Mei Juni
 

 

 

.

 
Juli Augustus
   
 

 

 
September October
 

 

 

 

 
November December