Herdenkingsmunten 2 Euro Andorra
 
  Elk land van het eurogebied mag één keer per jaar een herdenkingsmunt van € 2 uitgeven. Deze munten hebben dezelfde kenmerken en eigenschappen en dezelfde gemeenschappelijke zijde als de gewone munten van € 2. Wat de munten onderscheidt, is hun herdenkingsontwerp op de nationale zijde. Alleen de munt van € 2 kan worden gebruikt voor herdenkingsmunten. Zij zijn wettig betaalmiddel in het hele eurogebied. Dit betekent dat zij net als iedere andere euromunt kunnen worden gebruikt en moeten worden geaccepteerd.
De meeste van deze munten herdenken historische gebeurtenissen of vestigen de aandacht op actuele gebeurtenissen van historische betekenis.
De allereerste herdenkingsmunt van € 2 werd in 2004 uitgegeven door Griekenland ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Athene.
 
Jaar van uitgave      
2015 30ste verjaardag van de invoering van de meerderjarigheid en de toekenning van politieke rechten op 18 jaar
       
    Het ontwerp toont een gedeeltelijke reproductie van een jongere die een stem uitbrengt. Op het stembiljet dat de jongere in de hand houdt, staat de tekst "ANDORRA". Links van de jongere staan de jaren die worden herdacht "1985" en "2015" (2015 is eveneens het jaar van uitgifte van de munt). Rond het ontwerp staat een kortere tekst van hetgeen wordt herdacht "30è ANIVERSARI MAJORIA D'EDAT ALS 18 ANYS" (30e verjaardag van de invoering van de meerderjarigheid op 18 jaar). Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld  
  Datum uitgifte    
  Oplage : 85.000  
Naar Top      
2015 25ste verjaardag van de ondertekening van de douaneovereenkomst met de Europese Unie
       
    Bovenaan: de kaart van Andorra, waarbinnen het wapen van het Vorstendom naar voren is gehaald. Onderaan: twee tegenoverliggende dooreengevlochten pijlen, die de douaneovereenkomst tussen Andorra en de EU symboliseren, met daarop de jaren die worden herdacht, "1990" en "2015" (2015 is ook het jaar waarin de munt is uitgegeven) en de naam van de uitgevende staat "ANDORRA". Om de kaart van Andorra staat de tekst "25è aniversari de la Signatura de l'Acord Duaner amb la Unió Europea" (25e verjaardag van de ondertekening van de douaneovereenkomst met de Europese Unie). Op de buitenrand van de munt zijn de twaalf sterren van de Europese vlag afgebeeld.  
  Datum uitgifte    
  Oplage : 85.000  
Naar Top      
2014 20-jarig lidmaatschap van de Raad van Europa
       
       
  Datum uitgifte   Raad van Europa
  Oplage : 105.000  
Naar Top