Ambrosiana -2023 Artistiek bloemenfestival
    1 / 31   26 augustus 2023  

Het was een eer en een hele uitdaging om het ontwerp van 'Ambrosiana: Ons dorp de toekomst' te mogen verzorgen.

De vorige editie is reeds enkele jaren geleden. Lochristi kende daarvoor ook reeds een rijke traditie in het leggen van begoniatapijten.
De verwachtingen lagen dus hoog. Het ontwerp moest een blik werpen op de (nabije) toekomst: een beeld geven van de uitdagingen waar Lochristi (en bij uitbreiding wij allemaal) voor staat.

De aandachtige toeschouwer zal in de verschillende bloementapijten ongetwijfeld de verwijzingen naar deze uitdagingen opmerken. Het overgrote deel van de gebruikte bloemen in de tapijten zijn uiteraard begonia's. Deze prachtige bloem komt in verschillende kleuren en vormen voor, waardoor we creatieve ontwerpen kunnen maken die telkens weer uniek zijn.

De begonia's werden zorgvuldig geselecteerd door lokale telers, die ervoor zorgen dat ze van de hoogste kwaliteit zijn. Het is dan ook geweldig om te zien hoe deze kleurrijke bloemen transformeren tot een levendig tijdelijk kunstwerk dat bewonderd kan worden door iedereen die Ambrosiana bezoekt.
Voor de ruimtelijke elementen maakten we gebruik van dahlia's, die zich door hun compactere vorm makkelijk laten vastprikken op de verschillende constructies.

Het is telkens fijn om te zien hoe de talrijke vrijwilligers samen aan de slag gaan om de lijntekeningen in te vullen met de vers geplukte bloemen en zo het ontwerp tot leven brengen.

Deze vrijwilligers verdienen dan ook een extra dankjewel voor hun inzet en enthousiasme.


maar ook de exclucieve