China Light Zoo Antwerpen- 2019  
    1 / 91   3 januari 2019  

 

De ZOO Antwerpen wordt ook dit jaar gehuld in een magische Chinese sfeer tijdens China Light ZOO. Het lichtfestival vindt al voor de vijfde keer plaats. Het wordt een speciale editie. Als afsluiter van de feestelijkheden rond 175 jaar ZOO trekt het China Light ZOO festival alle registers open. Vorige editie trok het festival meer dan 100 000 bezoekers. Een evenaring wordt op zijn minst verwacht. Er zal dit keer ook een verhaal als een rode draad door het lichtspektakel lopen.

Van een prinses die verliefd wordt op een soldaat.

Liefst 71 lichtcreaties, dit is vier keer zoveel als tijdens de eerste editie 2014, zullen te bewonderen zijn in al hun betoverende magie. Ook nu komen Chinezen speciaal naar Antwerpen om er de opbouw te verzorgen van de creaties die vanaf valavond omgetoverd worden tot kunstige lichtobjecten. Langsheen het parcours staan sculpturen in de vorm van mythische dieren, goden, een drakenboot, gebouwen enz. Magie, symboliek helemaal ingevoerd uit China. Eens het donker wordt lichten de kunstobjecten op en is het alsof je een sprookjeswereld voor één keer levensecht wordt. Met zweverige muziektonen op de achtergrond is het moeilijk om niet luidop te gaan dromen. Het moet een Antwerpse kopie zijn van hoe het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd.

Het verhaal van de Lotusprinses

Met een liefdesverhaal dat als een rode draad doorheen het parcours loopt, krijgt het China Light ZOO festival nog een intiemere sfeer. Je zal de Lotusprinses zien opgroeien, verliefd worden op een soldaat en de rest moet je maar ter plaatse gaan bekijken. Het laat zich makkelijk raden dat passie en hartstocht de hoofdtoon zullen vormen tijdens het liefdesverhaal.
Een extra piment dus op het magisch verlichte wandelparcours.